GetaPro

Esmu pārliecināts, ka ekonomēt uz materiāliem, instrumentiem un strādniekiem nedrīkst!

  • Blogs
  • 29-04-2021

Sveiki, iepazīsimies!

Esmu no Rīgas. Ar bruģēšanas darbiem nodarbojos jau vairāk kā 7 gadus. Esmu strādājis celtniecības firmās, tagad izmēģinu sevi kā pašnodarbinātais. Šobrīd nodarbojos ar sava uzņēmuma reģistrēšanu.  

 

Kas ietilpst Jūsu pakalpojumos?

Jebkuras sarežģītības bruģa ieklāšana – tiekos ar pasūtītāju, sastādu tāmi, organizēju darbu, palīgus un vienojos par materiālu piegādi. Vienmēr sekoju līdzi darba izpildes kvalitātei. Uzņemos arī ļoti sarežģītus pasūtījumus.

 

Cik objektus Jūs jau esat pabeidzis? Vai ir bijuši kādi interesanti objekti?

Gadā paspēju veikt aptuveni 40 pasūtījumus, visi ir dažādi - no 70m2 līdz 1000m2. Katrs pasūtījums un objekts ir individuāls, jo nav divu vienādu objektu. Tas ir tikai darbs, kurš man labi padodas.

 

Vai GetaPro portālā esat daudz klientus atradis?

Pietiekoši! Mana darba specifika - šobrīd ņemu klientus tikai rindas kārtībā, darbi jau ir saplānoti 3 mēnešus uz priekšu. Situācijās, kad pienāk rinda, bet klientam ir kas pamainījies un darbus nākas atlikt, tad ir labi, ka jauni pasūtījumi var būt pa rokai un ir pieejami jebkurā brīdī.  

GetaPro portālā esmu reģistrējies aptuveni jau gadu atpakaļ. Pa šo laiku esmu iemācījies saprast, ko patiesībā vēlas klients un vai izdosies sadarboties.

 

Atsauksmēm ir liela nozīme. Kā jums šajā ziņā palīdz GetaPro?

Esmu ievērojis, ka klients, kurš ir nonācis pie manis caur GetaPro portālu, jau no paša sākuma ir noskaņots savādāk, jo ņem vērā citu klientu atstātās atsauksmes.

Kāds klients padalījās ar smieklīgu gadījumu – pirms mums bija atbraucis pie viņa “meistars” baltās krosenēs, bruģi ieklāt. Pus dienu viņš īsti nebija strādājis, ļoti uzmanīgs ar tām bija un tad, kad tās nosmērēja – ļoti satraucās. Darbs apstājās. Klients viņu ar kaunu padzina un tad atrada mūs. Skatījās uz mums ar lielu neuzticību, visu laiku gaidīja kaut kādus zemakmeņus. Nomierinājās tikai tad, kad mēs bijām paveikusi pusi no darba. Tā kā atsauksmes ļoti izpalīdz!

Pozitīvās atsauksmes izveidojas tikai tāpēc, ka ar atbildību veicam sev uzticētos pienākumus.

 

Pie kāda projekta Jūs šobrīd strādājat?

Pabeidzu projektu Ķekavā, atradu to GetaPro portālā. Interesants pasūtījums – 200m2, ir jāieklāj ne tikai bruģis, bet arī jāievelk elektrība, jāizveido bruģī iebūvēts apgaismojums, jāuzstāda sētas stabi.  Klients bija patīkami pārsteigts par kvalitatīvi un laicīgi paveiktiem darbiem.

 

Vai varat atklāt pāris noslēpumus? Ko darīt, ja no bruģa aug zāle?

Zāle neaug no bruģa apakšas. Tā aug uz bruģa šuvēm. Piemēram, sēklas sakrīt no apkārtējiem kokiem, krūmiem, atbrauc ar netīrām mašīnas riepām.

Pēc bruģa ieklāšanas pirmos trīs gadus par tā kopšanu var nedomāt, bet vēlāk iesaku tad labāk izmantot speciāli tam paredzētu tehniku.  

Mēs piedāvājam arī šāda veida pakalpojumus. 

 

Bet ja bruģis jau pēc gada iekrītas un izveidojas tādi kā viļņi?

Tā tam nav jābūt. Ja viss ir izdarīts pareizi – ir novērtēta augsne, aprēķināta slodze, neesat ekonomējis uz materiāliem, tad tā nebūs.  

Pirmkārt, ir jāsaprot, kur ir problēma, varbūt klients izmanto to nepareizi, ne tā, kā bija pieteicis, piemēram, vieglās mašīnas vietā ir iegādājies traktoru. Nopietni, man tāds gadījums bija. Bet tas ir izņēmums.  

Vai arī speciālisti ir taupījuši uz materiāliem. Vai arī klientam bija ierobežots. Šādās situācijās es atsakos. 

 

Vai vispār atsakāties no klienta?

Jā, man mana reputācija ir dārgāka. Vēl jo vairāk, es dodu 3 gadu garantiju. Nav jēgas ekonomēt un pēc tam pārtaisīt. Nē, man tas nav vajadzīgs.

Esmu pārliecināts, ka ekonomēt uz materiāliem, instrumentiem un strādniekiem nedrīkst!

Atpakaļ