GetaPro

Šokolādes dzīve

  • Blogs
  • 09-06-2021

Sveiki! No kurienes jūs esat?

Esmu dzimusi Alūksnē. Kad iestājos Latvijas universitātē, tad pārbraucu dzīvot uz Rīgu. Sākumā es mācījos Sporta un veselības fakultātē, bet vēlāk pārgāju uz Svešvalodu fakultāti.

 

Ar ko jūs nodarbojieties šobrīd?

Ar to, kas ļoti patīk! Es lasu grāmatas, daudz laika veltu sev, meditēju, veidoju Tik Tok par mīlestību un kad ir vēlēšanās un iespējas, tad uzkopju dzīvokļus un mājas. Mani tas ļoti iedvesmo!  Īstais nektara laiks!

Man patīk tas, ka es pati varu regulēt, kad pieņemt pasūtījumus un kad paņemt brīvdienu.

 

Ar ko jūs nodarbojāties pirms gada?

Kopš 1999. gada man ir savs šokolādes bizness – mēs uz šokolādēm drukājām logotipus, veidojam dāvanu komplektus, sadarbojamies ar restorāniem un reklāmas aģentūrām. Bet pandēmijas laikā viss apstājās. Bija nepieciešams kaut kāds risinājums. 

 

Kā nonācāt pie GetaPro portāla?

Mana pirmā iepazīšanās ar GetaPro sākās tieši ar šokolādi – dažus gadus atpakaļ es reģistrēju savu profilu ar mērķi popularizēt šokolādes produkciju dažādiem pasākumiem un banketiem.   

 

Kā jūs tikāt galā ar pandēmijas izraisītajām izmaiņām?

Pirmajā vilnī man likās, ka dzīve ir apstājusies uz pauzi – veselu mēnesi pilnīgs klusums, ne biznesa klubu, ne darba, ne tikšanās. Es pirmo reizi neko nedarīju.

Vēlāk es atcerējos par savu profilu GetaPro portālā, piekoriģēju to un sāku meklēt sevi dažādās jomās – auklīte, angļu valodas pasniedzēja, masāžas, kamēr tas bija iespējams.

Bet atradu sevi tieši uzkopšanas darbos! Man kopš bērnības ir patikusi kārtība – es periodiski priecēju vecākus ar sakoptu dzīvokli. Es nebaidos netīrumus, man patīk pārvērtību process no “bija” un “ir”. 

 

Vai grūti bija iesākt?

Nē, es mācījos procesā – no klientiem, no savām kļūdām. Sākumā uzkopšanas darbiem es izmantoju to, ko piedāvāja klients. Tagad man ir vesels arsenāls ar dažādām burvju burciņām, kuras tiek galā ar jebkuriem netīrumiem.

 

Kādi ir jūsu klienti?

Iespējams, jūs neticēsiet, bet visi mani klienti ir apbrīnojami skaisti cilvēki ar skaistiem dzīvokļiem un mājām! Kā atlasīti! Kur jūs tos ņemat? (smejas)

Es pat nedomāju, ka pateicoties savam darbam redzēšu tik daudz skaistu un mājīgu mājokļu. Ir palicis atmiņā viens dzīvoklis, kuru es uzkopu pēc remonta. Kā no žurnāla -  bēši toņi, stikla starpsienas, skaists dekors, viss pārdomāts un harmonisks. Biju ļoti izbrīnīta, kad saimniece pateica, ka viss ir iegādāts Ikea veikalā. Es satiku cilvēkus ar lielisku gaumi!  

 

Vai tiešām nav bijis neviena  “nekārtīga” dzīvokļa?

Ir bijuši arī tādi. Kādā dzīvoklī dzīvoja pavecāka kundze, viņai bija grūti nodarboties ar uzkopšanas darbiem. Viņa ilgi negribēja piekrist tam, ka dzīvokli sakārto kāds cits, kā jau ziniet, vecāka gadagājuma cilvēki neuzticas svešiniekiem. Bet viņas meita viņu pierunāja, viņas pēc atsauksmēm mani atrada. Cik ļoti viņas pēc tam bija priecīgas par tīrību.  

Bet vēl vienā gadījumā, dzīvokli nopludināja ar makaroniem. Kā tie nokļuva trubās un vēlāk arī dzīvoklī, jautājums paliek neatbildēts, un ar tīrīšanas darbiem nācās ilgi ņemties.

 

Vai ir bijušas negatīvas atsauksmes?

Nē, bet bija, ka klienti nav īsti apmierināti. Izdari secinājumus, mācies un turpini strādāt. Darbs dara darītāju.

 

Kur radās šī aizraušanās ar uzkopšanas darbiem?

Kad es dzīvoju Alūksnē, man kaimiņos dzīvoja angļu valodas skolotāja. Es bieži pie viņas gāju uz nodarbībām. Viņai bija 5 bērni un absolūti kristāla tīrība. Atceros, ka vienmēr kāds no bērniem bija vannā. Viennozīmīgi, šī atmosfēra mani ietekmēja, ieaudzinot mīlestību ne tikai pret angļu valodu, bet arī pret kārtību.  

 

Kur slēpjas jūsu super spēks?

Iespējams, spēja pielietot iegūtas prasmes un pieredzi, kuru es iegūstu. Dažreiz pat visnegaidītākajā veidā.  

Šeit būs piemērs. Pēc pārcelšanās uz Rīgu es mācījos vokālu un man ļoti iepatikās simfoniskais metāls, pat grupā dziedāju. Priekšnesumiem man bija divas lieliskas kleitas gotiskā stilā – melna un balta.

Vēlāk šīs kleitas un manas skatuves iemaņas radīja furoru šokolādes prezentācijās, tas ļoti palīdzēja attīstībā. Mēs veidojām īstus šokolādes šovus!

 

Padalieties ar vienmēr tīra un kārtīga dzīvokļa noslēpumiem?

Lūdzu – tas ir jākopj katru dienu. Ja nesanāk – zvaniet man (smejas).

Ir vēl kāds lifehack – daudz papīra dvieļu. Ar tiem var nopulēt santehniku līdz spīdumam, notīrīt spoguļus, tos var izmantot visur un visam. Tie ir mani neaizvietojamie palīgi. 

 

Vai ieteiksiet GetaPro draugiem?

Protams! Turklāt es mēģināju meklēt darbu arī citos resursos, bet pašu labāko rezultātu es saņēmu pateicoties tieši GetaPro portālam!

Atpakaļ